Børnefonden – bliv sponsor eller giv en gave

Lidt om Børnefonden

Børnefonden er en fond der er oprettet med henblik på at hjælpe børn i udsatte lande. Gennem forskellige former for hjælp er formålet at udvikle uddannelse og sundhed for børn og deres familier. Derudover er det også et fokuspunkt at fremme forskellige lokalområders økonomi, så de får bedre muligheder for selv at tage ansvar for egne fremskridt. Kort sagt er Børnefondens mål, at gøre en mærkbar forskel.

Bliv sponsor, få et sponsorbarn

Du kan gøre en stor forskel, både for et barn og et lokalsamfund, ved at sponsorere hjælp til et barn i et af børnefondens mange udsatte lande. Når du køber et sponsorat, vil du også gøre en forskel for dig selv. Det bliver nemlig til et meget personligt og privat projekt. Du får mulighed for at følge et bestemt barns udvikling.

Sponsor for et barn

Du får et forhold til et navngivet barn med billede af dit sponsorbarn. Du kan være sikker på, at dine penge går til lige netop ”dit” barn og barnets forældre. Desuden er dit bidrag med til at udvikle nærmiljøet. Du vil få specifikke informationer om dit sponsorbarn og dets familie. Med andre ord vil du have fingeren på pulsen i forhold til dit sponsorbarn samt dets liv og hverdag. Du vil få mulighed for at skrive til barnet. Der vil også komme løbende informationer til dig om, hvad status er for dit sponsorbarn og dets familie. Hvis du på et tidspunkt får lyst til at besøge barnet i dets nærmiljø, vil der også være mulighed for det.

Det gør en forskel

I lande som Mali, Togo og Burkino Faso er børn og unge meget udsatte. De har stort set ingen rettigheder. For eksempel er det slet ikke umuligt, at unge piger på 12, 13 og 14 år bliver gift.
Snarere tværtimod. Som sponsor hos Børnefonden har du mulighed for at hjælpe de unge piger til en mere optimal opvækst og uddannelse. Jo bedre uddannelse desto større selvbestemmelse og indflydelse på fremtiden.

Det er usandsynligt billigt

Nu tænker du sikkert, at det må da være dyrt at få så meget indflydelse på et barn og dets opvækst. Nej, det er overhovedet ikke dyrt. Tværtimod. Du vil kunne give optimal støtte til et sponsorbarn, dets familie, nærmiljøet og lokalsamfundet for kun 225,- kr. pr. måned. Omregnet efter skat med mere, vil det blive til ca. 5,- kr. om dagen. Det bør de fleste af os her i de mere privilegerede lande sagtens kunne finde råd til. Du kan også vælge at dele sponsoratet med en anden, hvilket vil gøre det endnu billigere.

Giv en gave

Hvis du har et brændende ønske om at støtte de forskellige projekter, kan dette også lade sig gøre på anden vis. Du vil gerne hjælpe, men du har måske ikke mulighed for at binde dig personligt til et sponsorbarn. I disse tilfælde kan du alligevel gøre en stor forskel. Du kan give en gave. På Børnefondens hjemmeside findes der en side, hvor du, nærmest som på en hvilken som helst anden webshop, kan købe diverse produkter.

På nævnte side kan du for eksempel købe 50 kondomer til forebyggelse mod hiv/aids og alt for tidlig graviditet i Vestafrika. Det kan du få for bare 150,- kr. Et andet eksempel er at du for blot 420,- kr. kan give små børn i Vestafrika et hygiejnekit, som har indhold og fokus på bedre viden om netop sundhed og hygiejne. Mulighederne for hjælp er mange. Jeg kan kun anbefale dig at kigge på Børnefondens hjemmeside. Dette kan du gøre ved at klikke på linket her over.

Bliv sponsor, delesponsor eller støt et godt projekt – klik dig videre lige her.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar