Få et planfadderskab nu

Kan man oprette et planfadderskab i en sos-børneby?

Ja, du kan med fordel oprette et planfadderskab i en sos-børneby. Du vil her kunne hjælpe et forældreløst eller udsat barn. Din hjælp vil gøre, at dit fadderbarn vil få en god og tryg hverdag og fremtid. I sos-børnebyen vil dit fadderbarn få en mor og en familie i et trygt hjem. Dit fadderbarn vil være sikret en uddannelse til gavn for både ham/hende og lokalsamfundet. Et planfadderskab i en sos-børneby giver med andre ord rigtig god mening.

Kan man få et fadderbarn gennem børnefonden?

Ja, når du beslutter, at du ønsker at hjælpe et barn gennem et planfadderskab, kan du få det både hos sos-børnebyerne og børnefonden, hvor du kan blive sponsor og du kan også købe et planfadderskab gennem planfadder.dk. Vilkårene og betingelserne er stort set de samme, hvad enten du vælger det ene eller det andet. Det vigtigste når man opretter et planfadderskab er, at man brænder for at hjælpe.

Kan jeg være sikker på at pengene går til mit fadderbarn?

Du vil i forbindelse med at du bliver planfadder få et fadderbarn. Det som du betaler, vil altid være til gavn for dit fadderbarn. I et planfadderskab kan man for eksempel være sikker på, at ens fadderbarn får et trygt hjem og skolegang. Udover det går pengene også til projekter i lokalområdet, det vil sige i dit fadderbarns nærmiljø. På den måde bidrager man ved et planfadderskab også til det omkringliggende samfund, hvilket er til gavn for dit fadderbarn.

Hvorfor må man ikke sende gaver til sit fadderbarn?

Du må som planfadder sende breve og små gaver. For eksempel blyanter, viskelæder, malebog, farver med mere. Hvis du sender store gaver vil det tage uendeligt lang tid at få dem frem, hvis de da overhovedet når frem. Værdifulde gaver bedes man også afholde sig fra. Der er rigtig stor risiko for, at de ikke når frem. Derfor anmoder vi om, at man i et planfadderskab udelukkende sender breve og små ting der kan være i en A4 kuvert.

Kan mit fadderbarn overhovedet forstå, hvad jeg skriver?

Som en del af et planfadderskab er du berettiget til at få din korrespondance og kontakt med dit fadderbarn oversat. Det vil være rigtig fint, hvis du skriver på engelsk, men volder det dig problemer kan du roligt skrive på dansk. Det vil blive oversat. Det gælder også den anden vej, altså fra dit fadderbarn til dig. Det er vigtigt, at I bevarer en god kontakt.

Kan jeg besøge mit fadderbarn?

Ja, når du engagerer dig i som planfadder kan du med fordel besøge dit fadderbarn og dets familie. Mange har gennem tiderne besøgt deres fadderbarn og det har efter sigende været en særdeles oplevelsesrig og bevægende rejse. Du får mødt dit fadderbarn og dets familie og du kan med egne øjne se lokalsamfundet og nærmiljøet. Du kan se dit fadderbarns skole. Du vil blive beriget med indtryk fra en helt anden kultur. Og du vil erfare at dit planfadderskab gavner. Du vil virkelig føle, at du gør en forskel.

Er et planfadderskab bindende?

Nej, et planfadderskab er ikke bindende og forpligter dig ikke på nogen måde. Blot er det yderste vigtigt, at du kontakter den organisation, der er bindeled mellem dig og dit fadderbarn. Der vil du kunne opsige fadderskabet. Der kan jo opstå uforudsete hændelser som gør, at det ikke længere er muligt, at opretholde sit planfadderskab.

Læs mere og se hvad blot et lille bidrag kan betyde for et fadderbarn ved at klikke her.